Gordijnen

Gordijnen

Overgordijnen

Overgordijnen zijn de sfeermakers in jouw woning. Zijn ze dicht, dan zie je er helemaal niets doorheen en geven ze een hoge mate van privacy. Ze beschermen je meubels tegen al te fel zonlicht. Bovendien hebben overgordijnen gordijnen een positieve invloed op de akoestiek en een isolerende werking.

Decorette Hoorn is dé specialist in gordijnstoffen van de regio. Veel van onze mooie stoffen zijn kamerhoog waardoor ze naadloos verwerkt kunnen worden. Breedtestoffen worden in de breedte verwerkt en zijn eindeloos in de hoogte te maken. Kom eens langs onze winkel en bekijk alle mogelijkheden!

Inbetween gordijnen

Met een inbetween gordijn geniet je van de voordelen van een normaal gordijn. Het voordeel van inbetweens is dat je naar buiten kunt kijken omdat je raamdecoratie mooi natuurlijk licht doorlaat. De geweven stof van inbetweens geeft een sfeervolle lichtinval en een luxe uitstraling aan je ramen. Tegelijkertijd creëren inbetweens de nodige privacy doordat de stof ondoorzichtiger is dan traditionele vitrages. Een win-win situatie dus! 

Vitrage

Vitrages worden gemaakt van de allerfijnste en dunne stoffen, waardoor ze op een aangenaam en luchtige manier zorgen voor privacy. Vitrages zijn eigenlijk doorzichtige gordijnen. Ze laten zonlicht zachtjes binnen terwijl je ongewenste inkijk buiten houdt. 

Vitrage-gordijnen zorgen voor een uitgebalanceerde sfeer. Vaak zie je een combinatie van vitrages en overgordijnen. Zo kun je toch als het ‘s avonds donker wordt lekker de gordijnen dichtdoen. 

Plooisoorten

Er zijn verschillende soorten afwerkingen voor je gordijn. Als eerst krijg je de keuze of je het gordijn op een (elektrische) rails zou willen of op een roede. Vanuit hier worden de afwerkingen gekozen.

  • Als er wordt gekozen voor een (elektrische) rails is er keuze tussen een aantal plooien. We hebben een enkele plooi, dubbele plooi of zelfs een triple plooi (driedubbel). Ook hebben wij deze zelfde uitvoeringen in een retourplooi. In dit geval is de plooi retour gestikt, wat ervoor zorgt dat de plooi mooier en strakker in elkaar valt. Een andere keuze is een wave plooi. Deze plooi zorgt ervoor dat de stof in een wave / golf valt. Ook dit heeft een strakke uitstraling.
  • Als er wordt gekozen voor een roede kun je kiezen om het gordijn op ringen te laten confectioneren. De ringen kunnen in dezelfde kleur gemaakt worden als de kleur van de roede. Ook ringen zorgen ervoor dat de stof in een soort golf valt.